Dowiedz się, gdzie zamówić sok z kapusty kiszonej, wejdź na https://superbutelki.pl/pl/c/Soki/118.

Produkty fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan ponownie powróciły na nasze stoły. Do kapusty i buraków dołączają także inne, przedtem mniej znane warzywa i owoce. Pisząc o zdrowotnych zaletach fermentowanej żywności nie sposób pominąć również napojów takich jak kefir, kwas chlebowy albo wszelkiego rodzaju soki i zakwasy z kiszonych jarzyn. Szczególnie te ostatnie są godne uwagi – pozwalają łatwo i szybko dostarczyć naszemu organizmowi składniki niezbędne dla jego prawidłowego funkcjonowania.

Jakie składniki dostarcza sok z kiszonej kapusty i buraków?

Sok z kapusty kiszonej to napój posiadający w składzie dużo związków mających zbawienny wpływ na nasze zdrowie. Najistotniejszym elementem są bez wątpienia bakterie kwasu mlekowego, które są odpowiedzialne za proces fermentacji. Sok z buraków, kapusty czy inny kiszonek to też skarbnica witamin. Na uwagę zasługuje głównie duża zawartość kwasu askorbinowego, czyli witaminy C – już filiżanka tego napoju dostarcza jej więcej niż pomidor. Soki z kiszonek warto również pić ze względu na zawartość witaminy E i K, witamin z grupy B oraz znaczne nasycenie solami mineralnymi.

Czemu powinno się spożywać sok z kiszonej kapusty?

Sok z kiszonych kapusty, ogórków i buraków, z powodu obecności bakterii fermentacji mlekowej dobroczynnie oddziałuje na naszą odporność oraz pracę układu pokarmowego. Na domiar tego liczne witaminy poprawiają działalność układu nerwowego, łagodzą symptomy szkorbutu, depresji i cukrzycy, jak również pomagają poradzić sobie ze zmęczeniem fizycznym i psychicznym. Po kiszonki powinny oprócz tego sięgnąć osoby zmagające się z chorobami układu pokarmowego, jak przykładowo niestrawność czy wrzody dwunastnicy. Stanowią one także ochronę podczas terapii antybiotykami i wzmacniają apetyt.

Lokalizacja firmy:
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice

Mob.: +48 669-997-776
E-mail: [email protected]